21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDubai Mall, cel mai mare centru comercial din lume, este pe cale să devină și mai mare

Dubai Mall, cel mai mare centru comercial din lume, este pe cale să devină și mai mare

Dezvoltatorul imobiliar Emaar Properties din Emiratele Arabe Unite a anunțat luni planuri de extindere al celui mai mare centru comercial din lume, Dubai Mall. Investiția va fi de 1,5 miliarde de dirhami (408 milioane de dolari), potrivit CNN.

Mall-ul de 12 milioane de metri pătrați este deja cel mai mare centru comercial din lume după suprafața totală. Extinderea va adăuga încă 240 de magazine de lux, împreună cu noi puncte de vânzare.
Adiacent la Fântâna Dubai, care a stabilit recordul și cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, centrul comercial expansiv găzduiește deja:

  • cel mai mare acvariu mall din lume,
    un muzeu de artă digitală captivant,
  • un schelet complet de dinozaur vechi de 155 de milioane de ani,
  • un patinoar olimpic,
  • un cinematograf cu 26 de ecrane.

Într-un comunicat de presă, fondatorul Emaar Properties, Mohamed Alabbar, a descris extinderea drept „o completare excelentă pentru unul dintre cele mai vizitate mall-uri din lume”.

Număr record de turiști

Anul trecut, Dubai a primit un număr record de turiști. Reprezentanții Dubai Mall spun că 105 milioane de vizitatori anul trecut le-au trecut pragul, în creștere cu 19% față de 2022. Expansiunile planificate vor ține cont de creșterea așteptată a traficului pe măsură ce orașul investește în economia sa turistică.

În timp ce comerțul cu amănuntul în multe locuri din lume este în scădere, cheltuielile cu amănuntul în Emiratele Arabe Unite au crescut cu 14% anul trecut, în principal cauzate:

  • de modă (creștere cu 31% față de an),
  • comerțul cu amănuntul general (creștere cu 16%). %),
  • timp liber și divertisment (în creștere cu 15%), conform raportului anual al grupului Majid Al Futtaim asupra economiei cu amănuntul.

Inițiativele guvernamentale, inclusiv Dubai Shopping Festival, lansat în 1996, au dat emiratului o reputație de a oferi o experiență de cumpărături premium în zeci de mall-uri.

Emaar nu a dezvăluit când este de așteptat să înceapă lucrările.

Citește și: Bistrița-Năsăud: Un bărbat de 73 de ani și-a ucis fiul în fața casei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS