19.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPapa Francisc s-a întâlnit cu 105 comedianți la Vatican

Papa Francisc s-a întâlnit cu 105 comedianți la Vatican

Papa Francisc s-a întâlnit cu peste 100 de comedianți din întreaga lume, printre care Jimmy Fallon, Chris Rock și Whoopi Goldberg, la Vatican din Roma.

Papa a spus că acești comedianții au „puterea de a răspândi liniște și zâmbete” într-o lume în care oamenii sunt cufundați în „multe urgențe sociale și personale”.
„Voi uniți oamenii pentru că râsul este contagios”, a adăugat el.
Comedianații au fost găzduiți la Vatican cu câteva ore înainte ca pontiful să fie așteptat în Puglia pentru summitul G7.

În timpul audienței cu 107 comedianți din 15 țări, Papa a lăudat capacitatea acestora de a face oamenii să zâmbească.
„Poți să râzi și de Dumnezeu, desigur, și asta nu este o blasfemie”, le-a spus pontiful comedianților, adăugând că „se poate face comedie fără a jigni sentimentele religioase ale credincioșilor”.

Stephen Colbert, Chris Rock și Jimmy Fallon au stârnit râsete în timpul unui eveniment pe care l-a găzduit Papa Francisc pentru benzi desenate din 15 țări la Vatican vineri dimineață
Stephen Colbert, Chris Rock și Jimmy Fallon au stârnit râsete în timpul unui eveniment pe care l-a găzduit Papa Francisc pentru benzi desenate din 15 țări la Vatican vineri dimineață.

Potrivit rapoartelor din presa americană, comediantul Jimmy Fallon a fost văzut mergând prin fața sălii de audiență înainte de începerea procedurilor. I s-a spus rapid să ia loc, deoarece papa urma să treacă pe ușă.
Lui Fallon i s-au alăturat alte nume mari din industria divertismentului, inclusiv comedianul american Chris Rock, italianul Silvio Orlando și actorul și comedianul britanic Stephen Merchant.
Au fost prezente și Whoopi Goldberg, binecunoscută pentru Sister Act, și Julia Louis-Dreyfus, de la show-ul de succes Veep.

Papa Francis participă la G7

Evenimentul cultural a precedat apariția papei la G7 în regiunea Puglia, din sudul Italiei, pentru prima dată când un lider al celor 1,4 miliarde de catolici din lume participă la summitul celor șapte mari economii avansate ale lumii.
Pontiful în vârstă de 87 de ani a cerut reglementarea globală a inteligenței artificiale, avertizând asupra pericolului acesteia pentru etică și drepturile omului.

Referitor la evenimentele globale actuale, Papa le-a spus comedianților că, în timp ce comunicarea de astăzi „generează adesea conflicte”, animatorii sunt capabili să aducă împreună diverse realități.
„Cât de multe trebuie să învățăm de la voi”, a adăugat el, potrivit BBC.
După audiență, Papa s-a întâlnit pentru scurt timp cu fiecare comediant, schimbând câteva cuvinte cu fiecare – deși unele interacțiuni au fost oarecum unidirecționale.
„Ei bine, a fost scurt, a vorbit în italiană, așa că nu sunt sigur ce a spus”, a glumit gazda Conan O’Brien.
„A fost rapid… M-am distrat minunat”, a adăugat el.

Citește și: Craiova: Lansarea volumului „Punctul de cotitură. Ruptură, continuitate și transformarea democrațiilor”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS