25 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit marele actor Donald Sutherland

A murit marele actor Donald Sutherland

Donald Sutherland, legendarul actor cunoscut pentru rolurile din „MASH”, „Klute” și „The Hunger Games”, a murit, joi, la vârsta de 88 de ani, potrivit unui comunicat al agenției sale de impresariat CAA. Donald Sutherland a murit joi la Miami, după o lungă suferință, potrivit agenției sale de impresariat, informează CNN.

Cunoscut pentru rolurile din „MASH” sau „The Hunger Games”, el s-a bucurat de o popularitate imensă chiar dacă, iniţial, voia să devină inginer. Copilăria i-a fost încercată de mai multe probleme însă asta nu l-a oprit să devină unul dintre cei mai mari artişti din toate timpurile. 

Pentru mai bine de jumătate de veac, marele artist a reuşit să facă faţă oricărei provocări – fie că a avut de interpretat răufăcători, protagonişti romantici sau mentori, Donald Sutherland nu a depus prea mult efort pentru a rămâne în inimile oamenilor.

Rolurile sale din „The Hunger Games”, „The Dirty Dozen”, „Klute” şi „Don’t Look Now” l-au dus, de asemenea, pe culmile succesului.

S-a bucurat de-a lungul timpului de mai multe premii

Născut pe 17 iulie 1935 în Canada, s-a bucurat de-a lungul timpului de mai multe premii printre care un Emmy și două Globuri de Aur. Copilăria i-a fost marcată însă de multe greutăţi, printre care şi probleme de sănătate precum poliomielita, dar şi de complexe despre aspectul său fizic.

Regretatul actor a urmat cursurile Universității din Toronto, unde a studiat ingineria înainte de a se îndrepta spre dramaturgie și de a apărea pe micile şi marile ecrane.

Anunţul morţii lui Donald Sutherland a fost făcut chiar de fiul său, Kiefer, care a spus despre tatăl său că a fost una dintre cele mai importante personalităţi din istoria filmului şi că nu l-a descurajat niciodată nimic.

„Cu durere în suflet, vă spun că tatăl meu, Donald Sutherland, a murit. Personal, cred că este unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului. Niciodată nu a fost descurajat de un rol, bun, rău sau urât. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult decât atât. O viață bine trăită”, a scris fiul 

Citeşte şi: Cinci morți și zeci de răniți, în urma unor incendii de pădure în Turcia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS