34.5 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe alimente nu expiră niciodată

Ce alimente nu expiră niciodată

În ciuda datei de expirare menționată pe ambalaj, potrivit normelor obligatorii, există alimente care aproape că nu expiră niciodată. Acestea pot avea termen de valabilitate chiar și de 30 de ani. În general, astfel de alimente au un conținut redus de apă în compoziție, la fel și alte elemente organice, grăsimi sau proteine.

Ce alimente au termen de valabilitate de zeci de ani

Sarea naturală colectată din urmele de minerale lăsate în urmă de evaporarea lacurilor și oceanelor nu expiră niciodată. Orezul vidat, dacă este depozitat corespunzător, într-o temperatură de sub 5 grade, poate avea termen de valabilitate de până la 30 de ani.

Alcoolul precum vodka, romul sau whisky-ul poate avea termen de valabilitate de zeci de ani dacă este depozitat și sigilat corespunzător, departe de căldură directă ori lumina soarelui.

Cafeaua instant poate rezista depozitată în cămară până la 20 de ani.

Oțetul, dacă rămâne sigilat și păstrat într-un mediu răcoros, poate fi păstrat chiar și până la 30 de ani, deoarece este un acid ușor, care nu expiră.

Ierburile uscate și condimentele fac și ele din această categorie. Acestea se depozitează uscate, ferite de lumina directă a razelor soarelui, și pot să reziste chiar și ani de zile fără probleme.

Citeşte întreaga ştire: Alimentele cu cel mai lung termen de valabilitate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS