22.3 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeie omorâtă de o turmă de vaci, în Austria

Femeie omorâtă de o turmă de vaci, în Austria

Femeia, care locuia în regiune, se afla în excursie, miercuri, cu ocazia zilei sale de naştere, în Valea Gastein, în apropiere de Salzburg, împreună cu doi câini de talie mică, în momentul la care a avut loc atacul, relatează Agerpres.

Salvatorii i-au avertizat încă o dată pe excursionişti asupra pericolelor asociate cu prezenţa câinilor. 

„Vacile, care au un instinct matern foarte dezvoltat, îşi apără viţeii” dacă percep o ameninţare, au insistat ei, citaţi de agenţia de presă APA.

Excursionista a murit pe loc, în timp ce fiicele sale, în vârstă de 20, respectiv 23 de ani, au reuşit să scape şi au chemat ajutoare. Ele au fost transportate la spital cu elicopterul şi au fost audiate de anchetatori.

„Circumstanţele (tragediei) urmează să fie clarificate”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Incidentul nu este primul de acest gen

În 2017, o femeie din Austria care se plimba împreună cu un prieten şi cu câinii în Tirol şi-a pierdut viaţa într-un incident similar.

Trei ani mai târziu, în aceeaşi regiune, o turistă germană de 45 de ani care se plimba cu câinele ei a murit călcată în picioare de o turmă. Incidentul a provocat o vie emoţie în Austria şi a stârnit îngrijorare în rândul fermierilor. Proprietarul vacilor a fost obligat să plătească despăgubiri familiei victimei deoarece nu a împrejmuit păşunea. O hotărâre judecătorească ulterioară a găsit-o, însă, responsabilă şi pe turistă, valoarea despăgubirilor fiind redusă la jumătate.

Ca urmare, guvernul a publicat „un ghid de conduită” pentru excursionişti, solicitându-le să păstreze distanţa faţă de turme şi să ţină în lesă câinii, care trebuie eliberaţi în cazul unui atac.

Citeşte şi: Un copil a dat foc, în joacă, apartamentului familiei sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS