19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeasul unui preşedinte american, recuperat la 36 de ani după ce a fost furat

Ceasul unui preşedinte american, recuperat la 36 de ani după ce a fost furat

Un ceas de buzunar care i-a aparținut lui Theodore „Teddy” Roosevelt a fost returnat săptămâna aceasta la locuința sa din New York, după ce a fost furat în urmă cu 36 ani și a apărut ulterior la o licitație.

Sora lui Roosevelt, Corinne Roosevelt Robinson, și cumnatul său, Douglas Robinson Jr., i-au dăruit ceasul înainte să plece în războiul hispano-american din Cuba în 1898.

Roosevelt a purtat ceasul de argint în război, în timp ce vâna în Africa sau explora Amazonul în America de Sud.

După moartea celui de-al 26-lea președinte, în 1919, ceasul său a fost păstrat ca amintire și, în cele din urmă, a fost expus la Sagamore Hill National Historic Site din Long Island.

În 1971, ceasul a fost împrumutat, inițial pe o perioadă de șase ani, care a fost ulterior prelungită, la Theodore Roosevelt Inaugural National Historic Site din Buffalo, New York. Însă, la 21 iulie 1987, ceasul de argint a fost furat.

Anul trecut, după 36 de ani, ceasul a reapărut la o licitație în Florida. Licitatorul și-a dat seama al cui era ceasul de buzunar și a contactat autorităţile.

Ceasul, descris de FBI ca fiind un ceas Waltham cu 17 diamante, a fost returnat joi la New York, în casa lui Roosevelt de la Sagamore Hill National Historic Site, și poate fi văzut de public în următoarele trei luni.

Nu s-a stabilit cine a furat ceasul și cum a ajuns la casa de licitaţii din Florida.

Citeşte şi: Polițist pe motocicletă, lovit de o mașină care a virat brusc pe linia continuă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS