19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn mecanic a fost aspirat de motorul unui avion Boeing

Un mecanic a fost aspirat de motorul unui avion Boeing

Un mecanic a murit după ce a fost aspirat de motorul unui avion Boeing, notează New York Post. Accidentul a avut loc pe aeroportul Chabahar Konarak din sudul Iranului.  

Mecanicul efectua lucrările de întreținere de rutină la aeronavă. Din primele informaţii, motorul de pe aripa dreaptă a avionului a fost pornit pentru un test de verificare cu clapetele capacului deschise.

Mecanicul și-a dat seama că a uitat o unealtă lângă motor, s-a îndreptat spre turbină şi a fost aspirat, relatează publicaţia Bild.

Motorul a luat foc în scurt timp și au fost chemați agenții de intervenție, care au recuperat rămășițele lui Amiri din motor. Autoritatea aviatică iraniană a deschis o anchetă. 

Alte accidente similare

O altă persoană a murit, în luna mai, în același mod pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Pasagerii de la bordul unui avion KLM au asistat îngroziți la tragedie, în timp ce se pregăteau pentru decolarea spre Danemarca.

Tot în luna mai, un alt avion Boeing a fost forțat să aterizeze de urgență după ce motorul a luat foc. Avionul Garuda Indonesia decola din orașul indonezian Makassar în drum spre Arabia Saudită cu 468 de pasageri care voiau să participe în pelerinaj la Mecca.

Pilotul a decis imediat să se reîntoarcă pe aeroportul inițial, potrivit companiei aeriene. 

De asemenea, în iunie anul trecut, un lucrător al aeroportului Aeroportul Internațional San Antonio din Texas a fost ucis după ce a fost aspirat de motorul unui avion.

Citeşte şi: Bărbat rănit după ce şi-a dat foc la casă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS