19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA fost încoronată prima Miss Inteligenţă Artificială din lume

A fost încoronată prima Miss Inteligenţă Artificială din lume

A fost încoronată prima Miss AI din lume. Titlul a fost câștigat de Kenza Layli, influencer al stilului de viață marocan. Juriul a fost impresionat nu doar de aspectul realist, ci și de tehnologia avansată din spatele concurentei, potrivit CNN.

Kenza Layli vorbește în șapte limbi și răspunde în timp real fanilor săi. Pe următoarele 2 poziții s-au clasat reprezentantele Franței și Portugaliei. Aiyana Rainbow, reprezentanta României, s-a aflat printre cele zece finaliste.

Competiția a primit atenție globală

Competiția, anunțată în aprilie, a primit atenție globală, fiind primul premiu de acest gen care recunoaște creatorii de inteligență artificială din întreaga lume. În același timp, însă, a atras și critici pentru că judecă femeile, chiar și pe cele false, în funcție de aspectul lor.

În total, 1.500 de creatori AI din SUA, Africa, America de Sud, India, Japonia , Coreea de Sud și Europa, s-au înscris la concurs. Cele 10 finaliste au fost alese de un juriu care a inclus creatorii modelelor AI Aitana Lopez și Emily Pellegrini pe baza a trei criterii: realism, tehnologie și „impact social”.

Citește şi: Vulcanul Stromboli a erupt din nou

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS