8.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn avion cisternă american a zburat 45 de ore fără oprire în jurul globului

Un avion cisternă american a zburat 45 de ore fără oprire în jurul globului

Un avion cisternă american a zburat 45 de ore fără oprire în jurul globului. Forțele Aeriene Americane au în prezent peste 80 de avioane de acest fel, însă au comandat aproape 180, în valoare de 5 miliarde de dolari.

Avionul cisternă a decolat din baza McConnel din Kansas, a zburat în jurul Pământului și, după 45 de ore, s-a întors acasă. La bord au fost 9 oameni: comandantul, 3 piloți instructori, 2 tehnicieni, 2 militari care operează instalația de alimentare și un medic.

Analiștii militari spun că misiunea este o declarație de forță a Armatei SUA, care a vrut să arate că au capacitatea de a trimite în aer acest avion de alimentare modern oriunde în lume, pentru a ține în aer, alimentând, avioanele de luptă.

Zborul avionului cisternă, un semnal pentru Rusia și China

În cele 45 de ore de zbor, aeronava cisternă a alimentat de patru ori de la aparate similare americane. Avionul a și alimentat opt aparate, inclusiv bombardiere strategice B-2.

Zborul non-stop în jurul Pământului a purtat numele de Magellan și, spun analiștii, este un semnal clar pentru China și Rusia.

Și Forțele Aeriene Române au avioane care pot fi alimentate în aer. Piloții de F-16 au cel puțin o astfel de misiune la fiecare șase luni.

În prezent, românii folosesc cisternele aliaților din NATO, însă armata ia în calcul cumpărarea unor astfel de aparate.

Citeşte şi: Craiovean cercetat după ce a aruncat pisoii iubitei de la etajul I. Cei doi participă la emisiunea „Insula iubirii“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS