21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn bărbat paraplegic a defilat cu flacăra olimpică ajutat de un exoschelet

Un bărbat paraplegic a defilat cu flacăra olimpică ajutat de un exoschelet

Kevin Piette, un bărbat paraplegic de 35 de ani, a defilat în Franţa cu flacăra olimpică, cu ajutorul unui exoschelet, informează Digi24.

Toate camerele foto au fost îndreptate miercuri spre Kevin Piette și exoscheletul său, care i-a permis să participe la defilarea cu flacăra olimpică prin Poissy, în departamentul Yvelines din Franța. Piette a intrat în istorie astfel, cu exoscheletul său, scrie cotidianul francez Le Parisien.

Bărbatul este tester de exoschelete

Bărbatul de 35 de ani lucrează pentru un start-up ce realizează exoschelete care să ajute persoanele cu grad ridicat de handicap locomotor să poată să se deplaseze. 

Paraplegic în urma unui accident de motocicletă survenit acum 11 ani, el a devenit ”pilot” de exoschelete la compania Wandercraft, potrivit site-ului Jocurilor Olimpice din Paris. Kevin Piette participă la dezvoltarea mașinăriei ca tester. Un exoschelet este un fel de costum robotizat, care se fixează de obicei pe partea de jos a corpului și preia practic funcția locomotorie a persoanei bolnave, care nu se poate deplasa singură.

Exoscheletul este un dispozitiv medical

Prin urmare, exoscheletul este un dispozitiv medical, esențial pentru persoanele paralizate sau paraplegice care vor să rămână pe cât posibil active și să ducă o viață independentă. Dispozitivul este un înlocuitor al scaunului cu rotile, iar, spre deosebire de acesta, oferă o mai mare libertate de mișcare utilizatorului, care poate merge practic, din nou, singur, pe propriile sale picioare.

Când a fost contactat de organizatorii JO Paris 2024, lui Kevin nu i-a venit să creadă. „Am crezut că e un fake, i-am și spus prietenei mele. Nu îmi venea să cred. Nu reușeam să înțeleg de ce fusesem ales eu să defilez cu flacăra olimpică”, a povestit acesta pentru site-ul handicap.fr

Citeşte şi: Bărbat arestat preventiv pentru că şi-ar fi violat fiica minoră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS