19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn bărbat declarat din greșeală mort a devenit delicvent ca să arate autorităților că este viu

Un bărbat declarat din greșeală mort a devenit delicvent ca să arate autorităților că este viu

Un bărbat din India care a fost declarat mort din greșeală a devenit delicvent ca să convingă autoritățile că este în viață.

Baburam Bhil, de 40 de ani, din Rajasthan, a încercat mult timp să convingă autoritățile că trăiește, după ce s-a eliberat din greșeală un certificat de deces pe numele său. A epuizat toate căile legale, a apelat la bătrânii satului și a făcut intervenții pe lângă autoritățile locale, dar toate demersurile au rămas fără rezultat. Întrucât exista riscul ca toate proprietățile să-i fie confiscate, pentru că nu avea familie, Baburam a ajuns la concluzia că singura modalitate prin care poate să atragă atenția asupra lui este să devină un infractor notoriu, informează New York Post.

Bărbatul a devenit delicvent ca să arate autorităților că este viu

Astfel, pe 19 iulie, înarmat cu un cuțit și cu o sticlă cu benzină, a descins într-o școală locală. După ce a rănit grav doi profesori și un părinte, a luat ostatici mai mulți elevi. Evident, s-a dat alerta, a intervenit poliția, iar Baburam Bhil a fost arestat. 

Dus la poliție pentru interogatoriu, Baburam Bhil a explicat că a fost declarat mort din greșeală și pentru că nu a reușit să obțină anularea actului de deces l-a cuprins disperarea și a vrut să demonstreze că era în viață. S-a gândit că săvârșirea unor infracțiuni suficient de grave pentru a fi arestat va determina autoritățile să facă demersurile necesare pentru a-l pune sub acuzare.

Se pare că planul său funcționează, pentru că poliția a anunțat că va rezolva curând problema certificatului de deces. Însă Baburam Bhil s-ar putea să ajungă la închisoare pentru ceea ce a făcut.

Citește și: Schimbările climatice intensifică taifunurile şi alte furtuni tropicale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS