2 C
Craiova
joi, 21 noiembrie, 2024

 Crumble cu mere

Ingrediente mere călite:

  • 1 kg de mere 
  • 50 gr unt
  • 70  gr de zahăr
  • scorţişoară

Ingrediente crumble:

  • 100 gr nucă macinată
  • 60 gr făină
  • 60 gr zahăr
  • 60 gr unt
  • 1 gr sare

Ingrediente aluat:

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahăr pudră
  • 50 gr zahăr brun
  • 3 ouă întregi
  • 300 gr făină
  • 10 ml esenţă de rom
  • 5 ml esenţă de vanilie
  • 2 gr sare
  • 8 gr praf de copt

Mod de preparare:

Tocăm merele în cubuleţe potrivite. Le puteti lăsa şi cu coajă. Punem untul într-o oală şi când s-a topit adăugăm merele. După 10 minute adăugăm zahărul şi scorţişoara. Lăsăm pe foc, până se topeşte zahărul, dar merele trebuie să rămână tari şi în oală să existe sos. Le lăsăm la răcit.

Pentru crumble, amestecăm untul (la temperatura camerei) cu zahărul, până se spumează. Adăugăm făina, sarea şi nucile şi mai mixăm până se combină toate ingredientele. Lăsăm crumble-ul la frigider până ne ocupam de aluat.

Untul tinut la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul brun. Mixăm timp de 5 minute, după care adăugăm pe rând cele trei ouă. Treptat adăugăm esenţa de vanilie şi pe cea de rom, făina, sarea şi praful de copt. Adăugăm şi o parte din merele călite şi le încorporăm bine.

Transferăm aluatul obţinut într-un inel de tort cu diametrul de 24 cm. Deasupra punem merele rămase si peste ele mărunţim crumble-ul care a stat la frigider.

Coacem timp de 50 de minute la 170 grade. Serviţi prăjitura dupa 3-4 ore, simplă sau cu îngheţată de vanile.

Reţetă sugerată de AVIDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS