16.2 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinShein dezvăluie cazuri de muncă a copiilor la furnizori

Shein dezvăluie cazuri de muncă a copiilor la furnizori

Shein, gigantul chinez al modei online, spune că a găsit două cazuri de muncă a copiilor în lanțul său de aprovizionare anul trecut. Shein înăsprește controlul companiilor care produc hainele pe care le vinde.

Firma spune că a suspendat temporar comenzile de la furnizorii implicați și nu și-a reluat afacerile cu aceștia până când nu și-au intensificat eforturile pentru a rezolva problema.
Dezvăluirea din raportul de sustenabilitate al lui Shein din 2023 vine în momentul în care se înțelege că planifică vânzarea de acțiuni la bursă.

Compania a fost criticată pentru condițiile cu care se confruntă lucrătorii din fabricile din lanțul său de aprovizionare.„Ambele cazuri au fost rezolvate rapid, cu pași de remediere inclusiv rezilierea contractelor cu angajații minori, asigurarea plății oricăror salarii restante, aranjarea controalelor medicale și facilitarea repatrierii părinților/tutorilor legali, după caz”, a spus Shein.
„După remedierea corespunzătoare, producătorilor contractuali li s-a permis să-și reia activitatea.”

Shein și-a înăsprit politicile privind furnizorii

Shein a spus că acum și-a înăsprit politicile privind furnizorii. Conform noilor reguli, orice încălcare a muncii copiilor sau a muncii forțate au devenit motive pentru rezilierea imediată a contractelor.
Firma a spus că cele două cazuri au fost descoperite în primele nouă luni ale anului 2023 și niciunul nu a fost găsit în ultimul trimestru al anului.
Vine în momentul în care compania pune bazele unei potențiale vânzare de acțiuni la bursă. Potrivit BBC, Shein a depus documentele inițiale pentru o listare la Londra la începutul acestui an.

Acuze aduse din afara țării

În iunie, Marco Rubio, un republican de frunte în Comisia de informații din Senatul SUA și un aliat al lui Donald Trump, i-a scris cancelarului britanic de atunci, Jeremy Hunt, avertizându-l despre „preocupările grave de etică” și despre „legăturile profunde ale lui Shein cu Republica Populară Chineză”.
„Sclavia, munca până la epuizare și trucurile comerciale sunt secretele murdare din spatele succesului lui Shein”, a scris Rubio în scrisoarea sa către domnul Hunt.

La acea vreme, un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Shein are o politică de toleranță zero pentru munca forțată și ne angajăm să respectăm drepturile omului. Luăm în serios vizibilitatea pe întregul nostru lanț de aprovizionare și solicităm producătorilor noștri contractuali să aprovizioneze numai bumbac din regiunile aprobate”.
Asta la doar câteva săptămâni după ce un raport publicat de grupul elvețian de advocacy Public Eye spunea că orele suplimentare excesive sunt încă obișnuite pentru mulți lucrători din lanțul de aprovizionare al lui Shein.
Ca răspuns la raport, Shein a declarat pentru BBC că „lucrează din greu” pentru a aborda problemele ridicate de Public Eye și că a făcut „progrese semnificative în îmbunătățirea condițiilor”.

Citește și: Incendiu la un hotel din Coreea de Sud. Bilanț: șapte morți și 12 răniți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS