25.6 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn turist a murit şi doi sunt sunt daţi dispăruţi după ce o peşteră de gheaţă s-a prăbuşit peste ei

Un turist a murit şi doi sunt sunt daţi dispăruţi după ce o peşteră de gheaţă s-a prăbuşit peste ei

Patru turiști au fost loviți de gheață în urma prăbușirii unei peșteri de gheaţă în Islanda. Doi dintre aceștia au suferit răni grave, unul murind la locul incidentului. O a treia persoană a fost dusă cu elicopterul la spital, fiind în stare stabilă, scrie Hotnews.

Incidentul a avut loc duminică, în timp ce un grup de 25 de turiști vizitau ghețarul Breiðamerkurjökull din sud-estul Islandei, una din cele mai populare zone turistice a țării.

În urma prăbușirii peșterii de gheață, două persoane au fost date dispărute. Un număr semnificativ de salvatori au intervenit după-amiază și seara, dar cei doi nu au fost găsiți. Operațiunea a fost suspendată în cursul nopții din cauza întunericului și a condițiilor periculoase.

Presa islandeză a relatat că două elicopteri ale Gărzii de Coastă au fost deplasate la locul incidentului, unde au sosit și numeroase ambulanțe. Televiziunea de stat RUV a precizat însă că eforturile de deplasare a echipamentului de intervenție la ghețar este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat, iar tăierea gheții s-a făcut în mare parte manual.

Grupul de 25 de turiști, de diverse naționalități, se afla într-un tur însoțit de un ghid, dar majoritatea erau în afara peșterii în momentul prăbușirii.

Ghețarul unde a avut loc incidentul se află în apropierea lagunei glaciare Jokulsarlon, una dintre cele mai populare destinații turistice din Islanda.

Citeşte şi: Mehedinţi: Un bărbat beat care şi-a luat la bătaie mama a fost ucis de nepotul venit în ajutorul femeii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS