10.9 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO companie aeriană a vândut, din greşeală, bilete la clasa premium cu reducere de 85%

O companie aeriană a vândut, din greşeală, bilete la clasa premium cu reducere de 85%

Compania aeriană australiană Qantas Airways a vândut, din greşeală, bilete la clasa premium pentru zboruri între SUA şi Australia, la un preţ mai mic de 5.000 de dolari australieni (3.390 de dolari SUA), adică cu 85% mai ieftine faţă de preţul normal pentru o călătorie pe această rută.

Oferta greşită a fost postată pe site-ul companiei aeriene joia trecută. Aproximativ 300 de persoane au cumpărat biletele cu discount, care în mod normal costă între 20.000 şi 29.000 de dolari australieni, pentru un zbor pe ruta Sydney – Los Angeles la clasa premium. Acestea includ whisky şi şampanie, un meniu a la carte, plus o saltea cu memorie şi o pernă la alegere.

Prea frumos ca să fie adevărat

„Din păcate, aceasta a fost o situaţie în care preţul a fost mult prea frumos ca să fie adevărat”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Qantas.

Compania aeriană a precizat că va returna banii sau va modifica, gratuit, rezervarea, la clasa business, celor 300 de norocoşi. Aceştia vor face totuşi o economie de aproximativ 65% faţă de preţul normal pentru un bilet la această clasă, aflată imediat sub clasa premium.

În mod normal, companiile aeriene nu trebuie să onoreze călătoriile atunci când au fost făcute greşeli la afişarea preţurilor. Însă Qantas a decis să îşi asume greşeala, atribuită unei erori de codare. Compania a fost implicată în ultimii ani în mai multe scandaluri legate de anulări de zboruri, bagaje pierdute şi vânzarea de bilete la zboruri deja anulate.

Citeşte şi: Salicilul, retras din magazine deoarece nu este autorizat ca aditiv alimentar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS