11.4 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn copil lăsat în maşină de mama plecată la cumpărături s-a împuşcat în cap în timp ce se juca cu un pistol

Un copil lăsat în maşină de mama plecată la cumpărături s-a împuşcat în cap în timp ce se juca cu un pistol

Un băiat de opt ani s-a împușcat în cap cu un pistol găsit în mașină, în timp ce mama lui se afla în apropriere, la cumpărături. Tragedia a avut loc luni în orașul Lehi din statul american Utah. Nimeni nu poate fi tras la răspundere deoarece statul american nu are legi care să reglementeze depozitarea armelor de foc.

Copilul a fost lăsat singur în mașină cât timp mama lui a fost în magazin. Băiatul ar fi găsit sub scaunul șoferului o armă încărcată și s-ar fi împușcat accidental în cap.

A fost transportat de urgență la spital și medicii au încercat să-i salveze viața, dar a murit a doua zi, potrivit SkyNews.com.

Poliția locală a transmis că băiatul s-a împușcat în cap în mod „neintenționat”. Cercetările continuă pentru a stabili dacă sistemul de siguranță al armei a fost dezactivat de băiat sau era deja dezactivat când acesta a găsit pistolul.

Mama nu a fost pusă sub acuzare, deoarece statul american nu are legi cu privire la modul în care poate fi păstrată o armă încărcată.

Al treilea incident mortal în două săptămâni

Un accident similar a avut loc în urmă cu mai puțin de două săptămâni, tot în Utah. Un băiat de 5 ani a murit după ce s-a împușcat mortal cu o armă găsită în casă, în localitatea Santaquin.

Accesul copiilor la arme de foc devine tot mai controversat în SUA, unde o altă tragedie a avut loc săptămâna aceasta în statul Louisiana. Un băiat de 11 ani și-a împuşcat două rude, un bărbat de 82 de ani și pe fiica lui de 31 de ani.

Citeşte şi: Lucrările la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, executate în proporţie de 70%

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS