14.5 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO româncă stabilită în Italia a câștigat titlul de „Regina aluatului” la un prestigios concurs de gătit

O româncă stabilită în Italia a câștigat titlul de „Regina aluatului” la un prestigios concurs de gătit

O româncă stabilită în Italia, Toderița Popovici, a câștigat titlul de „Regina aluatului” la concursul de gătit „La Sfoglia d’Oro”, organizat în cadrul festivalului La Sagra de l’Anara Pitanara, din localitatea Tarmassia, relatează Daily Edizione di Verona.

Concurenții s-au întrecut în prepararea celor mai bune aluaturi, într-o atmosferă festivă. Momentul culminant a fost competiția La Sfoglia d’Oro (Foile de Aur), unde Toderita Popovici, o tânără de 25 de ani originară din România, a reușit să impresioneze juriul și să obțină titlul de „cel mai bun patiser”.

Pasiunea pentru gătit o face să frământe aluat de cel puțin două-trei ori pe săptămână

„Sunt foarte emoționată și fericită. De trei ani și jumătate locuiesc în Tarmassia și am îndrăgit bucătăria tradițională italiană. Una dintre primele rețete pe care le-am încercat acasă a fost lasagna cu all`anara (lasagna cu rață – n.r.)”, a declarat Toderița după câștigarea concursului.

Ea a adăugat că, deși lucrează într-o pepinieră, pasiunea pentru gătit o împinge să frământe aluat de cel puțin două-trei ori pe săptămână. „Familia mea, soțul și cei doi copii, îmi sunt primii critici, dar și cei mai mari susținători”, a spus ea, menționând că premiul câștigat o face să se simtă parte din comunitatea locală.

Concursul a adus la un loc opt bucătari amatori

Concursul a adus la un loc opt bucătari amatori – trei femei și cinci bărbați – care au avut la dispoziție un kilogram de făină, patru ouă și 40 de minute pentru a frământa aluatul și a crea fettuccine. Preparatele au fost asezonate cu un sos de rață, iar juriul, compus din profesioniști ai Asociației Bucătarilor din Verona, a evaluat preparatele pe baza grosimii, omogenității și porozității aluatului.

Evenimentul implică peste 100 de voluntari, iar pentru mai multe detalii, publicul este invitat să viziteze site-ul oficial anarapitanara.it și paginile de socializare ale festivalului.

Citeşte şi: MAE: Avertizare de călătorie pentru Belgia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS