19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPisica pierdută în Yellowstone s-a reunit cu stăpânii după două luni și 1300 de kilometri

Pisica pierdută în Yellowstone s-a reunit cu stăpânii după două luni și 1300 de kilometri

Benny și Susanne Anguiano s-au întors acasă, în California, fără Rayne Beau, care a fugit în pădure în timpul excursiei în Yellowstone.
Timp de două luni, un cuplu din California a avut inima zdrobită, îngrijorându-se de unde se află pisica lor iubită după ce s-a pierdut în parcul național Yellowstone, potrivit The Guardian.

Dar, pe măsură ce vara s-a încheiat, la fel și povestea lor tragică. Benny și Susanne Anguiano s-au reunit cu felina pierdută Rayne Beau luna trecută. Un grup de protecție a animalelor a sunat pentru a le anunța că pisica lor a fost găsită în Roseville, California, la aproximativ 1.287 km de Yellowstone.

În iunie, cuplul a plecat în camping în parcul național, unde pisica lor a fost surprinsă de ceva în sălbăticie. Rayne Beau a fugit în copaci și nu l-au mai văzut timp de 60 de zile. În timpul călătoriei, ei au căutat în fiecare zi, așezând bunătăți și jucării în speranța că se va întoarce, dar fără succes.

„A trebuit să plecăm fără el”, a spus Susanne Anguiano pentru KSBW. „Aceasta a fost cea mai grea zi pentru că am simțit că-l abandonez.”

Pisicul identificat după cip

La începutul lunii august, microcipul lui Rayne Beau a fost util.

Cuplul a primit un mesaj de la Pet Watch, un serviciu de urmărire a animalelor de companie, care indică faptul că pisica lor a fost găsită în Roseville, la filiala locală a Societății pentru Prevenirea cruzimii față de animale. O femeie îl descoperise pe Rayne Beau singură pe stradă și l-a adus la adăpost.

„Era într-adevăr epuizat”, a spus Susanne. „Probabil că nu mai avea prea multă energie pentru a merge mai departe.”

Susanne a împărtășit pentru prima dată povestea lor pe Facebook, explicând că nu a spus-o mai devreme pentru că „a fost prea traumatizant”.

Modul exact cum a parcurs Rayne Beau cele 800 de mile de la Yellowstone la Roseville rămâne un mister, dar cuplul a spus că speră că împărtășirea poveștii lor ar putea determina pe cineva să prezinte orice detalii. În interviul lor KSBW, cuplul i-a îndemnat și pe alți proprietari de animale de companie să instaleze cipuri pentru a evita pierderea definitivă a animalelor de companie.

Se estimează că 10 milioane de câini și pisici sunt pierduți sau furați în SUA în fiecare an, potrivit Asociației Americane de Medicină Veterinară. Doar una din 50 de pisici aflate în adăposturi se întorc la stăpâni, dar cu un microcip, aproape două din cinci se reunesc cu familiile lor.

Citește și: Hezbollah confirmă că Israelul l-a ucis pe unul dintre liderii săi importanţi



ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS