16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFaceți cunoștință cu Pesto: puiul de pinguin gras și superstar viral

Faceți cunoștință cu Pesto: puiul de pinguin gras și superstar viral


Printre marea de pinguini alb-negru lucios găzduiți de un acvariu australian popular, un pui de pasăre iese în evidență, potrivit BBC.

Maro ca ciocolata, pufos și care se ridică cu un cap deasupra propriilor părinți adoptivi, plus cântărind mai mult decât ambii la un loc, este Pesto.

Supranumită cu afecțiune o „grasă”, o „unitate absolută”, tipa ciufulită a ajuns superstar viral și a atras o legiune de fani obsedați, printre care și vedeta pop Katy Perry.

Pesto a ajuns la o audiență de miliarde – dominând algoritmii rețelelor sociale, asigurând acoperirea TV de la micul dejun din perete în perete în SUA și Marea Britanie. A atras turiștidin întreaga lume la Sea Life Aquarium din Melbourne.
Născut în ianuarie, cântărind doar 200 g, pinguinul rege în vârstă de nouă luni are acum o dimensiune de peste o sută de ori mai mare. Cu 22,5 kg, el este cel mai mare pui pe care l-a văzut vreodată acvariul.

Este normal ca pinguinii să fie mici după ecloziune, spune Jacinta Early, biolog marin la acvariu. Deținătorii nu aveau idee că Pesto va deveni atât de imens.

„Este o combinație între natură și hrănire, într-adevăr”, explică biologul marin.

Pesto va slăbi în mod natural

Tatăl biologic al lui Pesto este destul de înalt, dar a fost foarte bine îngrijit și de părinții săi adoptivi Tango și Hudson: „Îi eclipsează acum, ceea ce îl face și să arate comic de mare”.

Hrănită manual de mai multe ori pe zi, Early spune că volumul considerabil al lui Pesto este parțial atribuit „apetitului său foarte sănătos”. Este un mod blând de a spune că înghite până la 30 de pești pe zi.

Dar ea subliniază că este sănătos – în esență jumătate pufos – și în curând va începe să slăbească în mod natural.

„Dacă l-aș împinge, întregul meu deget ar dispărea complet în pene”, spune Early.
„Când începe să înflorească, va pierde o mulțime de pufurile acelui copil și, de asemenea, va pierde mult din acea greutate, așa că va slăbi frumos și elegant.”

El își pierde deja o parte din penele de bebeluș.

Ea îl descrie ca pe un fluture social care vorbește pe un „suier drăguț” și iubește să enerveze pinguinii adulți „cum ar face orice copil obișnuit”.

Pesto merită să fie faimos

Este o perioadă a anului în general încărcată pentru acvariu, în mijlocul vacanțelor școlare, dar mulțimile s-au înghesuit la expoziția de pinguini pentru a arunca o privire asupra pomponului glorificat.

Millie Jacoby – o britanică care a locuit în Melbourne în ultimul an – este una dintre fanele lui Pesto. Tânăra de 25 de ani l-a vizitat deja pe pinguin de două ori și se laudă că a fost fan înainte ca el să devină o senzație online.

„Am intrat și era doar acest pinguin mare și pufos… și ne-am cam îndrăgostit. „Merită să fie faimos”.

Olivia Wilson, care a gestionat programul pretențios al mass-media al lui Pesto pentru acvariu, glumește că nu este sigură care este cea mai mare carte de atracție pentru Melbourne în acest weekend: Pesto sau marea finală a Ligii de fotbal din Australia. Acest eveniment sportiv este luat atât de în serios încât întregul stat Victoria primește o zi liberă.

Pesto a atins o audiență de aproximativ 5 miliarde și se pare că l-a detronat pe puiul de hipopotam pigmeu adorabil de neregulat din Thailanda ca animalul preferat al internetului.

„Oamenii îl schimbă ca Bitcoin, ceea ce a fost incredibil”, spune Wilson.

Citește și: Poliția spaniolă a arestat cinci persoane din cauza unei înșelătorii false în numele lui Brad Pitt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS