16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliția spaniolă a arestat cinci persoane din cauza unei înșelătorii false în numele lui Brad Pitt

Poliția spaniolă a arestat cinci persoane din cauza unei înșelătorii false în numele lui Brad Pitt

Poliţia spaniolă a arestat cinci persoane acuzate că au înşelat două femei cu 325.000 de euro, dându-se drept starul hollywoodian Brad Pitt pe internet.

Suspecții au luat legătura cu femeile pe o pagină de internet pentru fanii actorului laureat cu Oscar și le-au făcut să creadă că „au o relație sentimentală cu el”, a declarat luni forța de poliție civilă Guardia Civil din Spania într-un comunicat.

Pozând în Pitt, membrii bandei le-ar fi încurajat apoi pe femei să investească în diverse proiecte care nu existau.
O femeie, din regiunea de sud a Andaluziei, a fost fraudată cu 175.000 de euro, în timp ce cealaltă, din Țara Bascilor de Nord, a pierdut 150.000 de euro.

„Cibercriminalii, pentru a captura victimele, le-au studiat rețelele de socializare. Le-au făcut un profil psihologic. Au descoperit că ambele femei erau două persoane vulnerabile, lipsite de afecțiune și în stare de depresie”, a spus poliția.

„De asemenea, au folosit platforme de mesagerie instantanee pentru a schimba mesaje și e-mailuri cu cele două femei.Au ajuns la un punct în care au crezut că vorbesc prin WhatsApp cu însuși Brad Pitt. Infractorii, care se dădeau drept Pitt, le-a promis o relație romantică și un viitor împreună.”

Ofițerii au reușit să recupereze 85.000 de euro

Poliția a arestat cinci persoane în regiunea de sud a Andaluziei, inclusiv suspecții lideri ai grupării.

Ei au percheziţionat cinci case în cadrul operaţiunilor lor, confiscând:

  • mai multe telefoane mobile,
  • carduri bancare,
  • două computere,
  • un jurnal „în care erau notate frazele folosite de escroci pentru a-şi înşela victimele”.

Ofițerii au reușit să recupereze 85.000 de euro fraudați de la cele două femei. Anul trecut, o româncă de 62 de ani stabilită în Spania a afirmat că a depus plângere la poliţie după ce şi-a dat seama că a fost înşelată cu peste 1.000 de euro de un fals Brad Pitt, potrivit The Guardian.

Citește și: Alertă de călătorie în Liban

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS