19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Cosmonauții ruși au aterizat după o ședere record pe ISS

(VIDEO) Cosmonauții ruși au aterizat după o ședere record pe ISS

-

Doi cosmonauți ruși au aterizat luni înapoi pe Pământ, după o ședere record la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).
O capsulă spațială cu doi ruși și un american la bord a aterizat luni în Kazahstan, după ce s-a dezamorsat de la Stația Spațială Internațională (ISS). Cosmonauții ruși Oleg Kononenko și Nikolai Chub s-au întors după o ședere record de 374 de zile la bordul ISS. Astronautul american Tracy Dyson a fost în stația spațială timp de șase luni.
Oleg Kononenko și Nikolai Chub au petrecut 374 de zile pe orbita joasă a Pământului la ISS, cel mai lung timp în care cineva a stat vreodată pe stație într-o perioadă continuă.

În timpul șederii sale, Kononenko, de 60 de ani, a stabilit, de asemenea, un nou record pentru cel mai lung timp cumulat petrecut de o persoană în spațiu -=- depășind pragul de trei ani cu un total de 1.111 zile în cinci călătorii.

Astronautul american Tracy Dyson, care a decolat spre stație în martie, s-a întors și el pe Pământ. Capsula Soyuz MS-25 care îi transporta pe cei trei a aterizat în vasta stepă a Kazahstanului la ora locală 16:59 (1159 GMT), a arătat o transmisie oficială a aterizării.

Un rus deține recordul de timp petrecut pe o stație spațială

Recordul absolut pentru cel mai lung timp neîntrerupt petrecut de un om în spațiu îi aparține rusului Valeri Polyakov, care a petrecut 438 de zile pe stația spațială Mir în 1994-95. Rusia a promis că va părăsi ISS, despre care spune că și-a depășit scopul și intenționează să-și lanseze propria stație spațială independentă, deși aceste planuri au fost afectate de întârzieri.

Agenția spațială de stat rusă Roscosmos caută noi parteneriate cu țări din Asia, Africa și Orientul Mijlociu, potrivit France 24.

Într-o formă rară de cooperare între Washington și Moscova, pe fondul tensiunilor din cauza Ucrainei, astronauții americani și ruși rămân împreună la bordul ISS și ambarcațiunile rusești Soyuz îi transportă către și de la stație.

ISS se întinde pe dimensiunea unui teren de fotbal și orbitează la aproximativ 250 de mile (400 de kilometri) deasupra Pământului.

Citește și: Borrell: Escaladarea Liban-Israel se apropie de un „război cu drepturi depline”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ABA Jiu: Amenzi de 725.000 lei pentru poluarea apelor

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Jiu au aplicat, în...

ȘTIRI GdS