12.8 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Faceți cunoștință cu concurenta Miss Universe Coreea, în vârstă de 80 de ani

(VIDEO) Faceți cunoștință cu concurenta Miss Universe Coreea, în vârstă de 80 de ani

Faceți cunoștință cu concurenta Miss Universe Coreea, de 80 de ani, care demonstrează că vârsta este doar un număr.
Născută cu aproape un deceniu înainte ca primul concurs Miss Univers să aibă loc în 1952, Choi Soon-hwa, de 80 de ani, ar putea acum să facă istorie ca cea mai în vârstă participantă la concurs.

La începutul acestei luni, ea a fost dezvăluită ca finalistă în competiția anuală Miss Universe Korea. Luni, Choi se va înfrunta cu alți 31 de concurenți pentru tiara – și va avea șansa de a reprezenta Coreea de Sud la finala Miss Univers din Mexic din luna noiembrie.

„Vreau să uimesc lumea, cum ar fi: „Cum este o doamnă de 80 de ani atât de sănătoasă? Cum a întreținut ea acel corp? Care este dieta ta?’”, a spus ea la CNN la telefon înaintea concursului. „Când îmbătrânești, te îngrași… Așadar, vreau să arăt că putem trăi sănătos chiar și când îmbătrânim.”

Choi înconjurată de colegeleii concurente la Miss Univers Coreea la o repetiție
Choi înconjurată de colegeleii concurente la Miss Univers Coreea la o repetiție

Timp de zeci de ani, Organizația Miss Univers a impus restricții stricte de vârstă limitând participarea la femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani. Dar din 2024, pe fondul cererilor tot mai mari de modernizare, limita superioară de vârstă a fost ridicată. Anul trecut, organizația a actualizat și criteriile de eligibilitate pentru a elimina o interdicție de lungă durată asupra femeilor însărcinate sau a mamelor și a femeilor care au fost căsătorite.

Restricția de vârstă a fost ridicată

Concursurile Miss Univers la nivel național, deși nu toate administrate direct de Organizația Miss Univers, au fost obligate să urmeze exemplul. Anul acesta, Lorraine Peters, în vârstă de 58 de ani, și Alejandra Marisa Rodríguez, în vârstă de 60 de ani, au participat la Miss Univers Canada și, respectiv, la Miss Univers Argentina, deși niciuna nu a avansat în finala din noiembrie.

„Acum, că restricția de vârstă a fost ridicată, am spus: „Ar trebui să încerc”, a spus Choi, adăugând: „Fie că trec sau nu, eram hotărât să încerc și să profit de această oportunitate”.

Faceți cunoștință cu concurenta Miss Universe Coreea, în vârstă de 80 de ani
Faceți cunoștință cu concurenta Miss Universe Coreea, în vârstă de 80 de ani

Pregătită să fie cea mai în vârstă persoană care a participat vreodată la un concurs național Miss Univers, Choi – în cazul în care ar lua titlul și ar avansa în Mexic – ar avea de peste două ori vârsta următoarei finaliste (Beatrice Njoya, în vârstă de 40 de ani, din Malta). este în prezent cel mai în vârstă participant confirmat și mamă a trei copii, deși o mână de țări încă nu și-au selectat participantul).

Lumea în evoluție

Organizatorii Miss Universe Korea au anunțat competiția din acest an susținând în materiale promoționale că „vârsta nu contează când vine vorba de visare”. De asemenea, i-au eliminat segmentul de costum de baie.

Concursul de luni îl va vedea pe Choi participând la un concurs de canto, iar alți finaliști interpretând dansuri sau mergând în haine tradiționale coreene cunoscute sub numele de „hanbok”. Câștigătoarea Miss Universe Coreea va fi decisă printr-un sistem de punctaj care ia în considerare votul online și evaluările arbitrilor, despre care Choi a spus că apreciază atât „frumusețea exterioară, cât și interioară”.
„A arăta frumos în exterior este important, dar cred că trebuie să fii în largul tău și în mintea ta și să știi să-i respecți pe ceilalți”, a spus ea, adăugând: „De asemenea, trebuie să fii un gânditor pozitiv. Atât de mulți oameni sunt negativi în aceste zile.”

Chirurgia estetică a fost permisă concurentelor

Concursurile coreene au fost criticate în ultimii ani pentru că promovează o idee singulară a frumuseții. Una despre care detractorii spun că este întărită de utilizarea de către unii participanți la chirurgia estetică, care de obicei nu este restricționată de organizatori.

„Este greu să găsești oameni care nu au făcut retușuri sau intervenții chirurgicale plastice și cred că este timpul să o acceptăm”, a spus ea. „Mulți oameni își fac ochii sau își ridică nasul… Pe vremuri, era ceva despre care alții vorbeau de rău, dar acum nu mai este așa. Nu sunt doar coreeni – multe femei din întreaga lume sunt supuse unori intervenții chirurgicale plastice.”

Schimbare târzie în carieră

În timp ce concursul de luni marchează debutul lui Choi la concurs, ea și-a făcut deja un nume în lumea modei coreene. După ce a părăsit pensionarea pe fondul dificultăților financiare pentru a lucra ca îngrijitor în spital la 50 de ani, Choi a început să fie model la 72 de ani pentru a ajuta la plata datoriilor.

Choi la academia de modeling din Seul, Coreea de Sud, în 2019
Choi la academia de modeling din Seul, Coreea de Sud, în 2019

„Unul dintre pacienții mei mi-a spus să încerc modelingul”, și-a amintit Choi. „Mi s-a părut o prostie… dar, în același timp, mi-a trezit vechiul vis de a deveni model, de a purta haine frumoase și de a face ședințe foto. Așa că, am spus: „Da, am visat la asta înainte, ar trebui să încerc.”

Cursuri la o academie de modeling

Choi a urmat cursuri săptămânale la o academie de modeling, exersându-și plimbările pepodium pe holurile spitalului în timpul schimburilor. Ea a semnat cu agențiaîn 2017, înainte de a-și face debutul în Săptămâna modei de la Seul, la vârsta de 74 de ani, anul următor. De atunci, ea a apărut în edițiile coreene ale revistelor, inclusiv Harper’s Bazaar și Elle, precum și a filmat campanii comerciale pentru mărci precum populara bere din Coreea de Sud, Cass.

„A deveni model a fost ca și cum ai deschide o ușă către o nouă cale pentru mine, așa că am planificat în minte. Am spus: Voi avea succes și voi munci din greu… Când visul mi s-a împlinit, i-am mulțumit lui Dumnezeu și am continuat să muncesc din greu. Este atât de distractiv și îmi place.”

Mai multe oportunități

Cu o rată a natalității în scădere rapidă, Coreea de Sud este printre țările cu cea mai rapidă îmbătrânire din lume. La începutul acestui an, numărul sud-coreenilor de 65 de ani sau peste a depășit pentru prima dată 10 milioane, reprezentând aproape 20% din populație. Se preconizează că această cifră va crește la 36,7% până în 2044, conform prognozelor guvernamentale.

La rândul lor, oportunitățile și atitudinile față de modelele mai vechi se îmbunătățesc, potrivit Choi. „Există o mulțime de modele senior în zilele noastre”, a spus ea. „Dar poate (doar o parte dintre ei) ajung la muncă și sunt plătiți. Cu siguranță este diferit, în comparație cu acum 10, 20 de ani însă. În urmă cu zece ani, nimeni nu a căutat cu adevărat modele seniori. Modelele în vârstă lucrau doar ca un hobby pentru distracție, nu ca un loc de muncă plătit.”

Familia o susține

Choi crede că experiența ei de modeling se va dovedi utilă în lumea concursului: „Mersul pe podium este o colaborare între umeri, genunchi și șolduri. Toate concurentele Miss Univers sunt foarte bune la mers ca modelele. Unele sunt chiar mai bune decât modelele reale.”

Choi în timpul ediției de toamnă-iarnă 2024 a Săptămânii modei de la Seul la începutul acestui an
Choi în timpul ediției de toamnă-iarnă 2024 a Săptămânii modei de la Seul la începutul acestui an

Bunica a trei copii, care împlinește 81 de ani luna viitoare, a declarat pentru CNN că este încântată de perspectiva de a-și reprezenta țara peste mări: „Întotdeauna am visat să merg pe scenă în străinătate, așa că mentalitatea mea este pregătită. Japonia este singura altă țară în care am fost și cred că (organizatorii concursului) l-ar învăța pe câștigător totul, așa că sunt gata!”

Are și sprijinul copiilor și al nepoților săi. „Spun că sunt cu adevărat mândri de mine, cum ar fi „Bunica mea este uimitoare!’… Fiul meu a spus că este mândru de mine și că se bucură de asta, indiferent de rezultat.”

Citește și: (VIDEO) Cel mai mare haka bate recordul mondial în Noua Zeelandă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS