21 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPremiul Nobel pentru medicină, acordat duoului american Victor Ambros, Gary Ruvkun pentru descoperirea microARN

Premiul Nobel pentru medicină, acordat duoului american Victor Ambros, Gary Ruvkun pentru descoperirea microARN

Premiul Nobel pentru Medicină a fost acordat americanilor Victor Ambros și Gary Ruvkun pentru descoperirea lor revoluționară a microARN, care joacă un rol critic în reglarea activității genelor.

Cercetările lor, efectuate la instituții prestigioase precum Universitatea Harvard și Spitalul General Massachusetts, au oferit perspective fundamentale asupra modului în care organismele se dezvoltă și funcționează.
Ambrose a efectuat cercetările care au condus la premiul său la Universitatea Harvard. În prezent, este profesor de științe naturale la Universitatea din Massachusetts. Cercetările lui Rackham au fost efectuate la Massachusetts General Hospital și la Harvard Medical School, unde este profesor de genetică, a declarat Thomas Perlmann, secretarul general al Comitetului Nobel.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină a revenit maghio-americanului Katalin Karikó și americanului Drew Weissman pentru descoperirile care au permis crearea de vaccinuri ARNm împotriva COVID-19, care au fost esențiale în încetinirea pandemiei, potrivit France 24.

Laureații își vor primi premiile pe 10 decembrie

Premiul include un premiu în numerar de 11 milioane de coroane suedeze (1 milion de dolari) dintr-on moștenire lăsată de creatorul premiului, inventatorul suedez Alfred Nobel.

Anunțul a lansat sezonul de decernare a premiilor Nobel din acest an.

Anunțurile Nobel continuă cu premiul pentru fizică marți, chimie miercuri și literatură joi. Premiul Nobel pentru Pace va fi anunțat vineri, iar Premiul Nobel pentru Științe Economice va fi anunțat pe 14 octombrie.

Laureații sunt invitați să-și primească premiile la ceremonia de pe 10 decembrie, aniversarea morții lui Nobel.

Citește și: Expoziția artistului Viorel Penișoară-Stegaru, la Muzeul de Artă Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS