17.8 C
Craiova
vineri, 11 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Pulcinella „falică” din Piazza Municipio din Napoli, celebră pe rețelele de socializare

(VIDEO) Pulcinella „falică” din Piazza Municipio din Napoli, celebră pe rețelele de socializare

-

Pulcinella „falică” din Piazza Municipio devine un meme pe rețelele de socializare: „Napoli este întotdeauna un oraș interesant”.

Așa zisa statuie se intitulează ”Pulcinella” şi este supranumită ”Tu si’ ‘na cosa grande” (”Eşti un lucru mare”, în dialectul local) – reprezintă stilizarea personajului clasic napolitan din Commedia dell’Arte într-o formă mai mult decât sugestivă.

Primul selfie cu noua instalație din Piazza Municipio din Napoli? Este cel (evident fals) al lui Rocco Siffredi, care postează fotografia și spune: «Mulțumesc!!!». Pentru unii de pe rețelele de socializare, li s-a părut o combinație mai mult decât firească, cea dintre regele porno-ului și opera lui Gaetano Pesce, care de marți s-a remarcat între Maschio Angioino și Palazzo San Giacomo, care cu siguranță nu a trecut neobservată.

Printre cele mai relansate este postarea fostului primar Luigi de Magistris, care postează ironic o fotografie pe profilul său de Facebook și aplaudă: «Naples grows: from Pistoletto to Pesce», cu referire la lucrarea care anterior a ocupat aceeași. «Venusul zdrențelor» a artistului din Biella a ajuns și ea în centrul multiplelor controverse/

Uimire și ironie nu doar pe platformele virtuale, ci și sub Pulcinella, unde mulți, în orele premergătoare inaugurării oficiale, s-au oprit să privească, să-și facă selfie-uri și, uneori, se plâng: «Dar chiar banii noștri trebuie cheltuiți pentru. asta?”, se îndreaptă o doamnă. Primarul Manfredi, între timp, scurtează controversa și spune: „Dacă arta provoacă discuții, rezultatul a fost atins”. Dar cineva comentează: „Suntem cu adevărat siguri că aceasta a fost dezbaterea la care spera Pesce”?, potrivit napoli.corriere.it.

Citește și: (VIDEO) 95 de percheziții pentru combaterea infracționalității

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Elon Musk a prezentat „Cybercab” de la Tesla,...

Șeful Tesla, Elon Musk, a prezentat, ieri, Cybercab, un...

ȘTIRI GdS