13.7 C
Craiova
sâmbătă, 12 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRămășițele unui alpinist dispărut acum 100 de ani pe Everest, găsite de o echipă care filma un documentar

Rămășițele unui alpinist dispărut acum 100 de ani pe Everest, găsite de o echipă care filma un documentar

Rămășițele lui Andrew Irvine, unul dintre primii alpiniști britanici care au încercat să urce pe Everest în 1924, au fost descoperite recent de o echipă care filma un documentar pentru National Geographic.

Alpiniştii Andrew „Sandy” Irvine şi George Mallory, care făceau parte dintr-o expediție britanică care a escaladat creasta nord-estică a muntelui Everest, au fost văzuți ultima dată încercând să ajungă pe vârf pe 8 iunie 1924. Nu s-au mai întors niciodată, ceea ce a dus la unul dintre marile mistere din alpinism.

Timp de 100 de ani toată lumea s-a întrebat ce s-a întâmplat cu ei sau dacă cei doi au murit după ce au ajuns pe vârf, fiind astfel primii oameni care au cucerit Everestul. După misiuni de căutări şi cercetări continue, efectuate de membrii echipelor lor, rămășițele lui Mallory au fost găsite în 1999.

Luna trecută, o echipă de alpiniști și cineaști a descoperit într-un gheţar un picior într-un bocanc de alpinism și o șosetă, pe care era cusută o etichetă ce-l identifica drept al lui Irvine, scrie The Guardian.

Andrew Irvine, identificat cu ajutorul unei șosete

Descoperirea în 1999 a corpului lui Mallory, pe care erau urme adânci de frânghie care ar putea indica o cădere, a răspuns la câteva întrebări despre circumstanțele morții lor, dar a lăsat multe altele fără răspuns. O fotografie a soției lui Mallory, pe care el intenționa să o lase pe vârf, nu a fost găsită cu corpul său, ceea ce indică faptul că ar fi putut să-și fi atins obiectivul.

Se crede că Irvine, care avea 22 de ani, avea cu el o cameră Kodak, despre care unii au sperat că ar putea clarifica definitiv întrebarea dacă cei doi au fost primii oameni care au cucerit Everestul. Nici aceasta, nici restul corpului său nu au fost găsite.

Piciorul a fost găsit pe un ghețar de sub fața nordică a Everestului, la o altitudine mai mică decât corpul lui Mallory. Acum se află în posesia Asociației de Alpinism China-Tibet, care este responsabilă de permisele de alpinism pe partea nordică a Everestului.

Citeşte şi: Un marinar a supraviețuit agățat de o ladă frigorifică în timp ce uraganul Milton a lovit Florida

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS