15.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai mare dovleac din Europa vine din Belgia

Cel mai mare dovleac din Europa vine din Belgia

Cel mai mare dovleac de la Campionatele Europene de anul acesta cântărește literalmente tone. Dar nu va fi tăiat după competiție.

Crescătorul belgian de dovleac Mario van Geel s-a clasat pe primul loc la campionatele europene de cântărire a dovleacului de la Ludwigsburg, lângă Stuttgart, cu un exemplar masiv cântărind câteva tone. Cu dovleacul său de 1.152 de kilograme, l-a retrogradat pe locul doi pe campionul german Matthias Würsching de la Einhausen din Hesse (997,5 kilograme). Pe locul trei, David Frommelt vine tot din Germania (949,5 kilograme).

Belgianul van Geel câștigase deja titlul european în 2019. Luca Stöckl din Bavaria a avut succes anul trecut, potrivit www.bluewin.ch.

Cei mai mari dovleci din Europa sunt cântăriți în fiecare an la expoziția de la Blühenden Barock Ludwigsburg. Au participat crescători din Germania, Polonia, Austria, Elveția, Franța și Belgia.
În mod tradițional, dovlecii uriași sunt ciopliți împreună cu numeroase alte exemplare la festivalul de la sfârșitul expoziției, în timp ce alții sunt transformați în opere de artă supradimensionate la festivalul de sculptură din 20 octombrie.

Anul acesta, acest lucru nu se aplică noului dovleac campion european din Belgia. El va fi expus până joi inclusiv, va fi apoi dus înapoi în Belgia pentru a participa la o altă competiție.

Citeşte şi: Încă un cetățean al Râmnicului a trecut pragul vârstei de 100 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS