20.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIncursiune în cea mai longevivă căsnicie de milionari! Cum a reușit George Păunescu să-și păstreze soția, când frații Ceaușescu au pus ochii pe ea!

Incursiune în cea mai longevivă căsnicie de milionari! Cum a reușit George Păunescu să-și păstreze soția, când frații Ceaușescu au pus ochii pe ea!

Într-o lume în care banii și tentațiile pot zgudui chiar și cele mai puternice relații, astăzi, 15 octombrie, un milionar remarcabil din România sărbătorește 58 de ani de iubire autentică. Povestea fascinantă îi are în centrul atenției pe George Constantin Păunescu, un om de afaceri discret, și pe soția sa, Mariana Cornelia Păunescu, care au demonstrat că dragostea adevărată poate depăși orice obstacol. Deși Mariana a fost curtată de frații Ceaușescu, legătura profundă dintre ea și George a învins toate provocările, iar căsnicia lor a devenit un simbol al devotamentului și perseverenței.

Milionarul George Constantin Păunescu este un discret om de afaceri, născut la Deveselu, tatăl lui Bobby Păunescu – regizor, scenarist și afacerist, de asemenea. Acesta ascunde o poveste de dragoste care se întâlnește tot mai rar în zilele noastre, iar astăzi, la împlinerea a 58 de ani de căsnicie, CANCAN vă prezintă detalii picante care au făcut-o să fie atât de trainică.

George Constantin Păunescu a avut un destin plin de întorsături neobișnuite. După ce a absolvit atât Facultatea de Regie și Film, cât și ASE-ul, a fost atras în lumea Spionajului. Însă, în 1963, curajul său l-a costat: a fost dat afară pentru că a refuzat să-i supravegheze pe Corneliu Coposu și Petre Țuțea. Într-o vreme când asemenea refuzuri erau periculoase, ajutorul lui Gheorghe Maurer a fost salvator, evitându-i arestarea. Această întâmplare a fost confirmată de documentele de la CNSAS, lăsând în urmă o poveste plină de mister.

Soția lui George Păunescu, curtată de frații Ceaușescu

În 1964 a întâlnit-o pe Mariana Cornelia Păunescu, o femeie ambițioasă din Botoșani, care tocmai devenise șefa primei ferme „olandeze” din România, fiind inginer agronom. În acea perioadă, tatăl lui Bobby Păunescu se confrunta cu dificultăți financiare, rămânând fără loc de muncă și fiind nevoit să trăiască din banii soției. Cu toate acestea, și-a adunat curajul și, doi ani mai târziu, i-a cerut mâna, iar mama lui a spus „Da” fără ezitare. S-au căsătorit ulterior pe 15 octombrie 1966.

George Păunescu s-a redresat rapid și a început să facă bani pe bandă rulantă apoi. Fostul ambasador al Statelor Unite în România, în perioada 1994-1997, Alfred Moses l-a catalogat pe Păunescu ca fiind ”eminența cenușie a lui Ceaușescu” datorită succesului pe care l-a avut în afaceri.

Au mai fost și alte provocări în relația lor, pentru că Mariana Cornelia Păunescu era foarte râvnită și de frații Ceaușescu, însă nu a dat curs acestui interes. Această poveste de dragoste a învins toate provocările și a rămas un exemplu de curaj și devotament.

Acestea nu sunt singurele detalii interesante despre familia Păunescu. CANCAN a aflat că bunica lui Bobby Păunescu, adică mama lui George Păunescu, a fost erou în al doilea război mondial! Americanii aveau deja o bază în comună, iar în timpul unui bombardament, aceasta a recuperat și a salvat un pilot american.

Ulterior a ajuns să fie prima femeie primar, și a condus comuna Deveselu, acolo unde acum inclusiv o stradă îi poartă numele: Speranța Păunescu.

Autor: Maria Apostol

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS