20.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn bărbat a supravieţuit 70 de zile pe o barcă de cauciuc în derivă

Un bărbat a supravieţuit 70 de zile pe o barcă de cauciuc în derivă

Un bărbat din Rusia a fost găsit în viaţă după ce a petrecut 70 de zile plutind în derivă pe o barcă de cauciuc, în apele Mării Ohoţk, în Orientul Îndepărtat. Fratele şi nepotul lui, care îl însoţeau, au murit, a anunţat marţi Parchetul regional.

    Pe 9 august 2024, Mihail Pichugin, de 46 de ani, a plecat din regiunea Habarovsk, cu o barcă de tip catamaran. Era însoţit de fratele lui, Serghei, de 49 de ani, de și fiul acestuia, Ilia, de 15 ani. Cei trei s-au dus să observe balenele pe insulele Shantar, din largul coastei regiunii Khabarovsk, şi urma să se întoarcă pe 9 august. Pe drum, motorul bărcii s-a stricat. Autorităţile au organizat o operațiune de căutare, dar au renunţat după o lună.

    În acest timp, cei trei au plutit în derivă, iar fratele bărbatului și fiul său au murit. Bărbatul nu le-a aruncat trupurile în apă, ci le-a păstrat în barcă.

    Abia pe 14 octombrie, câțiva pescari au dat din întâmplare peste barca de cauciuc, la 1.000 km de destinația inițială. Ajunsese pe malul opus al Mării Okhotsk, la aproximativ 23 km de coasta peninsulei Kamchatka.

    În cele două luni, bărbatul a slăbit 50 kg. El a fost dus la un spital, pentru îngrijiri medicale.

    Autorităţile au deschis o anchetă. 

    Citeşte şi: A murit scriitoarea Gabriela Melinescu. În tinereţe, a fost marea iubire a poetului Nichita Stănescu

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS