24.4 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPasionată de fotografie, o femeie a mers pe munte dar a dispărut fără urmă

Pasionată de fotografie, o femeie a mers pe munte dar a dispărut fără urmă

O femeie pasionată de fotografie, dispărută de șase zile în Munții Snowy din Australia, a fost găsită „amețită și rănită” de serviciile de urgență după o operațiune masivă de căutare și salvare.
Poliția din New South Wales (NSW) a declarat că Lovisa Sjoberg a fost localizată duminică după-amiază, suferind de o mușcătură de șarpe suspectă, deshidratare și o gleznă luxată.

Pasionata fotografă a fost tratată pentru rănile suferite la fața locului, înainte de a fi transportată de urgență la spital, unde se află într-o stare stabilă.

Sjoberg, de 48 de ani, este un vizitator obișnuit al îndepărtatului Parc Național Kosciuszko, unde documentează adesea caii sălbatici care trăiesc în munți.

Firma de închirieri auto a anunțat dispariția

Temerile pentru siguranța ei au crescut după ce o companie de închiriere de mașini a raportat că mașina ei nu i-a fost returnată și că nu a putut fi contactată. Mașina ei a fost găsită ulterior descuiată și abandonată.

Poliția din NSW a lansat un apel pe 21 octombrie către public pentru a o ajuta să o găsească. A început o căutare pe scară largă folosind câini sniffer, pompieri, gardieni de parc și un elicopter cu capacități în infraroșu.

Îngrijorările au crescut după ce echipele de salvare nu au reușit să o găsească după câteva zile, iar temperaturile din zona din jurul Parcului Național Kosciuszko au scăzut până la zero grade noaptea.

Sjoberg a fost găsit duminică după-amiază de un ofițer al Serviciului Parcurilor Naționale și Faunei Sălbatice pe traseul Nungar Creek din Kiandra.

Polițistul Toby Lindsay a declarat presei că Sjoberg „rătăcea de zile” prin tufărișuri „dure”. Ea le-a spus salvatorilor că s-ar putea să fi fost mușcată de un șarpe cu cap de aramă cu patru zile mai devreme.

Specia tinde să fie mai degrabă timidă decât agresivă, dar veninul lor este o neurotoxină puternică și poate fi fatală fără intervenție medicală.

„De fapt, este foarte norocoasă să trăiască… evident că a trecut printr-o perioadă grea”, a spus Lindsay.

El a adăugat că ea se află acum într-o „stare rezonabilă” și este „fericită că trăiește”, potrivit BBC.

Citește și: (VIDEO) Premierul Marcel Ciolacu la Summitul Autorităților Publice Municipale din România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS