5.6 C
Craiova
vineri, 7 martie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareTartă de cartofi: rețeta rapidă pe care trebuie să o încerci!

Tartă de cartofi: rețeta rapidă pe care trebuie să o încerci!

Transformă o masă obișnuită într-o experiență culinară de neuitat cu această tartă cu blat de cartofi. Ideală pentru un prânz delicios sau o cină specială, această tartă combină textura catifelată a cartofilor cu umplutura savuroasă de șuncă, brânză și smântână. Ușor de pregătit și plină de arome irezistibile, această rețetă va deveni rapid preferata familiei tale. 

Ingrediente pentru blat:

  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 50 g făină
  • 50 g unt topit
  • Sare și piper după gust

Fierbe cartofii în apă cu sare până devin moi. După ce s-au răcit puțin, curăță-i de coajă și pasează-i bine. Într-un bol mare, amestecă cartofii pasați cu oul, făina, untul topit, sare și piper. Frământă bine până obții un aluat omogen. Presează aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, acoperind și marginile. Pune forma de tartă în frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g smântână
  • 150 g brânză rasă (de preferat brânză cheddar sau gouda)
  • 200 g șuncă sau bacon, tăiat cubulețe
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • sare și piper după gust

Încinge cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecă smântâna, brânza rasă, șunca sau baconul, ouăle și ceapa tocată. Adaugă sare și piper după gust. Toarnă umplutura în forma de tartă cu blat de cartofi.

Coacere:

Coace tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35-40 de minute, sau până când umplutura este bine închegată și blatul de cartofi este auriu.

    Sugestii de servire:

      Lasă tarta să se răcească puțin înainte de a o tăia și servi.

      Poți adăuga verdețuri proaspete, precum pătrunjel sau mărar, pentru un plus de aromă.

      Mai multe rețete găsiți pe Facebook AVIDA și Instagram – avida_ro

      ȘTIRI VIDEO GdS

      ȘTIRI GdS