Carnea de miel este un tip de carne care nu este destul de popular, în afară, evident, de masa tradițională de Paște. Potrivit 4gfarm.store, iată care sunt motivele pentru care ar trebui să mâncăm carne de miel.
Carnea de miel este un tip de carne roșie, bogat în proteine, minerale și vitamine
Carnea de miel este o carne roșie, provenită de la un animal rumegător. Din această cauză, unii se tem că un consum prea mare de carne roșie poate duce la boli de inimă și cancer. Totuși, studii mai recente au arătat că această credință populară nu este adevărată.
Carnea de miel nu doar că este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, dar este și o sursă excelentă de multe vitamine și minerale, inclusiv fier, zinc și vitamina B12. Datorită acestui lucru, consumul regulat de carne de miel poate susține dezvoltarea musculară, menținerea masei musculare și performanța fizică. În plus, ajută la prevenirea anemiei.
Grăsimea din carnea de miel este benefică pentru sănătate
Grăsimea de miel (seu) conține, de asemenea, o familie de grăsimi trans numite grăsimi trans rumegătoare. Totuși, spre deosebire de grăsimile trans din produsele alimentare procesate, aceste grăsimi trans naturale sunt considerate benefice pentru sănătate. Comparativ cu alte tipuri de carne rumegătoare – cum ar fi carnea de vită sau de vițel – mielul conține cele mai mari cantități din aceste grăsimi trans benefice.