34.5 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoVW va investi până la 5 miliarde de dolari în Rivian, rivalul Tesla

VW va investi până la 5 miliarde de dolari în Rivian, rivalul Tesla

Gigantul german de producție auto Volkswagen (VW) spune că va investi până la 5 miliarde de dolari în, Rivian, rivalul Tesla.

Acordul creează o societate în comun care va permite VW și producătorului de vehicule electrice (EV) din SUA să împărtășească tehnologia.

Acțiunile Rivian au crescut cu aproape 50% după anunț, potrivit BBC.

Legătura are loc pe măsură ce concurența se intensifică între producătorii de vehicule electrice și țările occidentale decid să impună tarife la importurile din China.

Conform acordului, VW a declarat că va investi inițial 1 miliard de dolari în producătorul de camioane electrice și SUV-uri. Încă 4 miliarde de dolari urmează să fie investiți în companie până în 2026.

Rivian, deocamdată pe pierdere

Fondată în 2009, Rivian nu a înregistrat încă un profit trimestrial. În primele trei luni ale anului 2024, compania a înregistrat o pierdere netă de peste 1,4 miliarde de dolari.

VW, la fel ca alți giganți din industria auto, a fost supusă presiunii de la rivali precum Tesla și BYD din China, în timp ce încearcă să treacă de la vehiculele alimentate cu combustibili fosili.

Între timp, unele start-up-uri de vehicule electrice s-au chinuit să facă progrese pe piața extrem de competitivă.

Parteneriatul va oferi VW acces imediat la software-ul Rivian, permițând producătorului german de automobile să-l folosească în mașinile sale.

La începutul acestei luni, Uniunea Europeană (UE) a avertizat că va crește tarifele la importurile de vehicule electrice din China cu până la 38%.

Oficiali din China și UE au purtat discuții înainte de termenul limită de 4 iulie.

O investigație de luni de zile a Comisiei Europene a constatat că producătorii chinezi de vehicule electrice au fost „subvenționate în mod nedrept”.

Ca răspuns, China a declarat că tarifele au încălcat regulile comerciale internaționale și a descris ancheta drept „protecționism”.

Planul a venit la doar o lună după ce SUA au declarat că vor crește taxele de import pentru vehiculele electrice chinezești de la 25% la 100%.

Săptămâna aceasta, Canada a declarat că are în vedere o mișcare similară pentru a se alinia cu aliații.

Separat, marți, Tesla a declarat că va rechema majoritatea Cybertruc-urilor sale vândute în SUA din cauza problemelor legate de ștergătoarele de parbriz și ornamentele exterioare.

Rechemările acoperă peste 11.000 de vehicule, care au fost scoase la vânzare pentru prima dată la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.

Citește și: (VIDEO) Dolj: Tânăr, reținut pentru furt calificat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS