Ingrediente:
420 g dovlecei tineri, cu cât mai puţine seminţe (preferabil zucchini verzi), 2 ouă, 1 lingură parmezan, 4 linguri pesmet, un praf de pudră de usturoi sau puţin usturoi zdobit, oregano, ulei de măsline, pătrunjel, sare, piper
Mod de pregătire:
Spălaţi dovleceii şi tăiaţi-i rondele de jumătate de centimetru grosime.
Spargeţi ouăle într-o farfurie şi bateţi-le cu furculiţa.
Amestecaţi pesmetul cu parmezanul ras, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, oregano, sare şi piper. Întindeţi amestecul pe o farfurie mare întinsă.
Treceţi feliile de dovlecel prin ou si amestec, pe ambele părţi.
Aşezaţi feliile într-o tavă mare, acoperită cu hârtie de copt. Probabil veţi avea nevoie de mai multe tăvi.
Picuraţi puţin ulei pe feliile de dovlecel şi daţi la cuptor, la foc tare.
Coaceţi cam 25 de minute sau până devin aurii şi crocante.
Serviţi-le calde. Dacă e nevoie, presăraţi-le cu puţină sare.