Imaginați-vă că ați face clasica salată de vinete, dar fără maioneză sau ceapă. Peste vinete adaugați și ardei copt, ulei de masline, nucă după gust și 2 căței de usturoi și puneti în blender. La sfârşit se adaugă iaurtul. Se pune sare și piper după gust, se decorează cu pătrunjel tocat mărunt și se ţine puţin la rece înainte de a mânca.
Ingrediente pentru salata de vinete cu nucă
1-2 vinete potrivite,
10-15 nuci,
50 ml ulei nucă sau măsline,
1 linguriță coriandru boabe, măcinat proaspat,
sare, piper,
Cum se face salata de vinete cu nucă
Vinetele se coc pe o tavă pe aragaz. Sau se pun pe o tavă acoprită cu folie de aluminiu. Tava se dă la cuptor, pentru 15 minute, la 200°C.
Se lasă să se răcească, se curață de coajă, se mărunțesc, se pune într-un bol.
Se adaugă uleiul, puțin câte puțin, amestecând continuu cu mixerul.
Când este fină se adaugă miezul de nucă mărunțit, coriandru, sare și piper, ardei copt, ulei de masline, nucă după gust și 2 căței de usturoi și puneti în blender. La sfârşit se adaugă iaurtul
Se servește cu pâine prajită.