-1.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024

Mâncărică de toamnă

Ingredientele necesare preparării acestei rețete postate pe site-ul: rețete.unica.ro.

INGREDIENTE

  •  600 g muşchiuleț de porc
  •  3 ardei capia
  •  1 ardei verde
  •  2 dovlecei
  •  2 cepe roșii
  •  1 ardei iute
  •  2 gogoșari
  •  piper boabe
  •  sare
  •  boia dulce
  •  boia iute
  •  3-4 linguri ulei
  •  1-2 foi dafin
  •  4 roșii
  •  1-2 crenguțe cimbru

MOD DE PREPARARE

1. Se taie muşchiuleţul de porc cubuleţe şi se călesc într-o cratiţă cu ulei până capătă culoarea albă şi se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce.

2. Între timp se curăţă ceapa, care se spală şi se taie solzişori. Ceapa se căleşte împreună cu muşchiuleţul de porc. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

3. Separat, se curăţă ardeii, dovleacul şi gogoşarii şi se taie rondele. Legumele se adaugă peste carne şi se lasă să mai clocotească câteva minu­te. Se pun foile de dafin şi crenguţele de cimbru şi se acoperă cu un capac.

4. Roşiile se taie rondele şi se aşează în cratiţă. Tocana se bagă în cuptor şi se lasă 30-40 de minute până capătă o crustă aurie. Se serveşte ornată cu verdeaţă şi cu pâine ţărănească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS