Ingrediente: 700 g carne tocată de pui, 2 ouă, 1/3 cană făină, 1 cană mozzarella răzuită, 4 linguri verdeaţă tocată, 2 linguri de ceapă verde tocată, 1/2 linguriţă usturoi granulat sau pudră, sare şi piper
Mod de preparare:
Amestecaţi bine carnea tocată cu făina, ouale, mozzarella, verdeaţa şi ceaăa tocate, sare si piper.
Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta, la temperatura medie. Folosind o lingura pentru inghetata sau o alta lingura mai mare, luati o parte din amestecul de pui si puneti-o in tigaie, apoi apasati usor pentru a crea friganeaua. Nu supraaglomerati tigaia, gatiti friganelele in mai multe ture, cate 4 o data.
Prajiti pana cand friganelele capata o culoare maroniu-aurie pe ambele parti, aproximativ 6-8 minute. Nu uitati ca trebuie sa le gatiti la temperatura medie spre mica, altfel se vor arde la suprafata, si vor ramane crude in interior.