Ingrediente (10 porții)
Blat: 300 g făină, 200 g unt, 100g zahăr, 2 ouă.
Pentru cremă: 150 g zahăr, 200 g unt, 75 g făină, 200 ml lapte, ciocolată.
Mod de preparare
Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă ouăle și se presară făina. Se frământă ușor și se păstrează 20 minute la rece.
Se scoate aluatul de la rece și se întinde o foaie de 3 mm grosime. Se taie foi rutunde și se pun în forme mici de tartă, unse cu unt. Se coc 15 minute la foc moderat.
Pentru cremă se caramelizează zahărul. Se adaugă untul și se amestecă energic, pe foc mic. Se adaugă laptele în care s-a dizolvat făina. Se amestecă până se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Se umplu tartele cu crema de caramel și se ornează cu ciocolată rasă.