Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 g unt rece
- 100 g sana
- 2 oua
- 3 linguri îndulcitor pudră
- 450-500 g făină
- un praf de sare, 2 linguriţe vanilie
Pentru umplutură:
- 500 g vişine
- 300 g zmeură
- 5 linguri îndulcitor pudră,
- 1 plic îndulcitor cu vanilie
- 3 linguri amidon
Mod de preparare
Vişinele spălate, le curăţaţi de codiţe, scoateţi sâmburii. Zmeura o spălaţi uşor şi o lăsaţi puţin la scurs într-o sită. Puneţi vişinele cu îndulcitorul într-o cratiţă si le transferaţi pe foc. Le lăsaţi să fiarbă 4-5 minute la foc potrivit. Adăugaţi zmeura, amestecaţi.
Dizolvaţi amidonul cu 5-6 linguri de apa rece, îl turnaţi peste fructe. Adăugaţi îndulcitorul cu vanilie, amestecaţi continuu până se îngroaşă umplutura. O daţi deoparte şi o lăsaţi să se racească.
Într-un vas puneţi untul rece tăiat cuburi, ouăle şi sana. Le amestecaţi puţin, apoi adăugaţi sarea, îndulcitorul şi vanilia. Făina cernută o încorporaţi treptat şi frământaţi până aluatul devine omogen şi nelipicios.
Îl înveliţi în folie alimentară şi îl daţi la frigider 30-40 de minute.
După acest timp, îl scoateţi de la rece şi îl împărţiţi în 3 bucăţi.
Umplutura se împarte tot în 3.
Se întinde aluatul şi se pune umplutura, apoi rulaţi usor, iar lateralele le băgaţi în interior.
Se pun cele trei ştrudele pe o tavă cu hârtie de copt, după ce cu o pensulă s-a îndepartat făina de pe ele.
Se bagă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, până se rumenesc frumos ştrudelele.