Ingrediente:
- 100 ml sos de soia
- 20 g ghimbir (proaspăt, răzuit)
- 20 g usturoi granulat
- 75 g miere
- Piper
- 700 g pulpe de pui (superioare, fără piele)
- 20 g Ghimbir (proaspăt, tocat mărunt)
- Ulei
- 2 căţei usturoi
- 450 g fasole verde (congelată)
- ceapă verde şi susan pentru decor.
Mod de preparare
Pentru început, pregăţiţi o marinadă: într-un bol, puneţi sosul de soia, ghimbirul răzuit; praful de usturoi granulat, mierea, piperul şi amestecaţi bine totul cu ajutiorul unui tel.
Pregăteşte pulpele de pui. Puneţi-le în marinada pregătită şi aveţi grijă să fie bine acoperite de marinadă. Lăsaţi-le la rece timp de 10 minute.
Pregătiţi o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneţi pulpele în tavă şi daţi-le la cuptor, la 180°C, timp de 25 minute.
Cât timp stau la cuptor, pregătiţi garnitura de fasole verde. Puneţi o tigaie pe foc, adăugând ghimbirul proaspăt, tocat mărunt, puţin ulei şi usturoiul tocat mărunt. Lăsaţi 2, 3 minute şi apoi adăugaţi şi fasolea verde congelată. Lăsaţi pe foc până se găteşte (al dente).