Ingrediente
- 220 g penne integrale
- 50 ml ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- 1 dovlecel (zucchini) mic
- 1/2 ardei gras galben
- 12 roşii cherry mari sau 250 g
- 200 g ton din conservă
- sare, piper, 1 linguriţă oregano
Mod de preparare:
Se toacă ceapa mărunt. Se feliază dovlecelul, iar fellile se taie în jumătate. Se toacă ardeiul gras în cuburi mai mici. Se taie rochiile cherry în jumătate.
Se pun 2 l de apă la fiert. Când clocoteşte se pun 2 linguriţe de sare ce vor intensifica aroma pastelor. Se pun pastele la fiert şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet.
Se încinge uleiul într-o tigaie largă şi adâncă.
Se pune ceapa la călit până devine sticloasă. Se adaugă cuburile de ardei şi dovleceii feliaţi şi se lasă la călit încă 2-3 minute.
Se toarnă un polonic (cam 200 ml) din apa în care fierb pastele, apoi se adaugă sare, piper şi oregano.
După alte 2 minute se pun în tigaie roşiile cherry şi tonul, se amestecă şi se lasă pe foc până s-au înmuiat puţin roşiile. Dacă sosul scade prea mult mai puneţi 50 ml apă de la paste. Când pastele s-au fiert se scurg şi se pun. Se amestecă uşor până se omogenizează compoziţia. În farfurie se presară busuioc verde.