7.6 C
Craiova
vineri, 31 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareTartă de ciocolată albă cu zmeură

Tartă de ciocolată albă cu zmeură

Tartă de ciocolată albă cu zmeură. Un deliciu care nu ar trebui să lipsească de pe masă.

Ingrediente:

250 gr. – biscuiți 80 gr. – unt  topit

Pentru umplutură

360 g ciocolată albă; 200 g smântână dulce 23%; 50 g lapte; 25 g unt

Pentru decor

 300 gr. zmeură proaspătă; frunze de mentă

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 180 de grade C și tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă detașabilă.

Sfărâmă biscuiții într-un blender și adaugă untul topit, mixează până biscuiții se vor sfărâma complet, iar cele două ingrediente se vor combina până când vei obține o textură ca cea a nisipului ud. Pune amestecul în tava tapetată, presează-l bine și bagă-l în cuptorul încălzit pentru 10 minute.

Toarnă smântâna, laptele și untul într-o cratiță mică și pune-o la foc mediu. Las-o să stea până se topește untul și ajunge la punctul de fierbere.

Între timp mărunțește ciocolata și pune-o într-un bol încăpător. Toarnă amestecul de smântână, lapte și unt peste ciocolata mărunțită și las-o să stea circa 3 minute.

Amestecă apoi compoziția cu telul până obții un sos gros. Toarnă compoziția obținută peste crusta de biscuiți și las-o să se răcească. După ce s-a răcit pune-o la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Scoate tarta din frigider, acoper-o cu zmeură și decoreaz-o cu frunze de mentă.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS