INGREDIENTE: 200 ml lapte, o lingură de oțet de 9 grade, 2 ouă, 200 g zahăr, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 150-200 g făină, 10 g praf de copt, miere, fulgi de cocos.
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă laptele și oțetul şi se lasă deoparte.
Se bat ouăle cu zahărul până se obine o cremă pufoasă, alburie.
Se încorporează pe rând laptele şi uleiul, amestecând uşor după fiecare.
Se adaugă treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Se amestecă de jos în sus.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei.
Se coace 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Se verifică cu scobitoarea când e gata.
Se lasă să se răcească, se scoate, se unge cu miere şi se presară deasupra fulgi de cocos.
(sursa: Retete-usoare.eu)