6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024

Chec cu caşcaval

Acest chec este minunat. Are o crustă foarte rumenă şi crocantă, de la caşcaval, şi este extrem de pufos la interior! Checul se păstrează foarte bine 2-3 zile, învelit în folie alimentară şi păstrat la frigider.

Ingrediente

  • 3 ouă mari
  • 150 ml lapte
  • 80 ml ulei floarea soarelui
  • sare, piper
  • 300 g făină Băneasa 000
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 100 g caşcaval tăiat cubuleţe
  • 100 g salam tăiat cubuleţe (sau sunca preferată)
  • 100 g caşcaval dat pe răzătoare
  • 30 g parmezan / grana padano

Mod de preparare

  1. Încingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt şi făină, spray non stick sau folosim hârtie de copt în tava de chec.
  2. Într-un bol încăpător punem ouăle, sare si piper, le batem bine cu telul.
  3. Adăugăm laptele si uleiul, amestecăm.
  4. Punem şi faina, praful de copt, amestecăm din nou.
  5. La final încorporăm caşcavlul cubuleţe, salamul, caşcavalul dat pe răzătoare.
  6. Turnăm compoziţia în tava pregătită, nivelăm cu spatula.
  7. Coacem 35-40 de minute sau până checul trece testul scobitorii.
  8. Este normal să avem pe scobitoare urme de caşcaval. Important este să nu avem urmă de aluat necopt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS