Acest chec este minunat. Are o crustă foarte rumenă şi crocantă, de la caşcaval, şi este extrem de pufos la interior! Checul se păstrează foarte bine 2-3 zile, învelit în folie alimentară şi păstrat la frigider.
Ingrediente
- 3 ouă mari
- 150 ml lapte
- 80 ml ulei floarea soarelui
- sare, piper
- 300 g făină Băneasa 000
- 1 pliculeţ praf de copt
- 100 g caşcaval tăiat cubuleţe
- 100 g salam tăiat cubuleţe (sau sunca preferată)
- 100 g caşcaval dat pe răzătoare
- 30 g parmezan / grana padano
Mod de preparare
- Încingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt şi făină, spray non stick sau folosim hârtie de copt în tava de chec.
- Într-un bol încăpător punem ouăle, sare si piper, le batem bine cu telul.
- Adăugăm laptele si uleiul, amestecăm.
- Punem şi faina, praful de copt, amestecăm din nou.
- La final încorporăm caşcavlul cubuleţe, salamul, caşcavalul dat pe răzătoare.
- Turnăm compoziţia în tava pregătită, nivelăm cu spatula.
- Coacem 35-40 de minute sau până checul trece testul scobitorii.
- Este normal să avem pe scobitoare urme de caşcaval. Important este să nu avem urmă de aluat necopt.