Aceste frigărui a la grec sunt perfecte pentru amatorii gustului de usturoi și de grătar proaspăt făcut.
Ingrediente
500 g piept de pui
2 căței usturoi
o lingură oregano uscat
65 ml ulei
sucul unei lămâi
sare
piper
Mod de preparare
Se pisează usturoiul și se pune într-un vas. Se adaugă oregano, uleiul, sare, piper și sucul de lamâie.
Se taie carnea în cuburi care se pun în amestecul de usturoi.
Se acoperă cu o farfurie și se lasă 15 minute, timp în care se pregătește grătarul.
Se înfige carnea pe țepușe care se pun pe grătar 10 minute. Se aduc la masă cu sos picant, după gust.
Sfaturi utile
Dacă îți plac frigăruile mai condimentate se poate adauga și un ardei iute pistat, alături de celelalte condimente.
Adaugă vin alb la sosul în care marinezi carnea și pregătește-o din timp, să stea câteva ore pentru a căpăta toate aromele condimentelor înainte de a o frige la grătar.
Poți pune, printre bucățelele de carne, rondele de ceapă roșie și felii de ardei gras. Frigăruile vor avea un gust mult mai apetisant.
Carnea de pui poate fi combinată și cu bucățele subțiri de kaizer afumat.
Frigăruile se servesc calde, cu legume la grătar, cu sosuri din muștar sau din iaurt cu usturoi și mărar.
Citeşte şi: Negresă cu mascarpone și ciocolată albă