5.4 C
Craiova
joi, 5 decembrie, 2024

Gazpacho cu pepene

Ingrediente

1 castravete mediu, curățat de coajă; 1/2 ardei gras roșu, tocat; 2 căni de roșii tăiate mărunt grosier; 2 căni de pepene verde tocat grosier; 1 lingură ulei de măsline extravirgin; 1 lingură (sau mai mult) oțet; 1 până la 2 linguri jalapeño (ardei iute) tocat fin; 3 linguri ceapă tocată; sare; piper negru; busuioc tăiat felii; frunze de coriandru și pâine prăjită, pentru servire.

Mod de preparare

Tăiați mărunt un sfert de castravete și puneți deoparte pentru servire. Tăiați grosier castravetele rămas și transferați-l într-un blender. Adăugați ardei gras, roșii, pepene verde, ulei, oțet, jalapeño și 2 linguri ceapă, un praf de sare si piper negru. Amestecați până la consistența dorită. (Poate avea puțină textură, dar puteți amesteca până la omogenizare completă, dacă preferați.)

Gustați și asezonați cu sare, piper și mai mult oțet sau ulei dacă este necesar. Transferați la frigider pentru a se răci cel puțin 2 ore sau până peste noapte. Împărțiți gazpacho în boluri. Acoperiți cu ierburi, un strop de ulei, castravetele rămas și ceapa tocată. Serviți alături de pâine prăjită.

Citeşte şi: Cremă de cafea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS