Ingrediente
140 g de ton în conserva scurs
130 gr brânză proaspătă de capră
2 buc ceapă verde
1/4 linguriță de praf de copt
3 linguri de iaurt
3 ouă
2 linguri de făina low carb sau făina albă
1 lingură de pastă concentrat de roșii
sare, boia de ardei
Mod de preparare
Într-un castron, cu ajutorul unui tel de mână sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu brânza de capră proaspătă. Adăugați ceapa verde tocată, „făina”, praful de copt, sarea, boia de ardei și amestecați. Terminați cu pasta de rosii, iaurtul și continuați să amestecați.
Se toarnă în forma de chec unsa și se coace timp de 45 de minute (verificați coacerea introducând lama unui cuțit. Trebuie să iasă curată). Lăsați să se răcească înainte de a o scoate din forma. Tăiați felii și serviti simplu ca aperitiv sau cu o salată verde.
Citeşte şi: Portokalopita, prăjitură cu portocale şi iaurt