Ingrediente
350 g creveți decorticati; 3 linguri miere; 1 lingură sos de soia; 1 linguriță ghimbir mărunțit; 2 căței usturoi; 1 lingură ulei de măsline sare piper.
Mod de preparare
1. Combină mierea, sosul de soia, ghimbirul și usturoiul într-un bol. Dă sosul obținut deoparte.
2. Într-un alt recipient, combină creveții decorticaţi cu uleiul de măsline, sare și piper, apoi amestecă.
3. Încinge o tigaie la foc mediu și frige creveții pe ambele părți 1-2 minute, cât să se rumenească, dar să rămână încă transparenți în centru.
4. Toarnă marinada de miere și usturoi și gătește creveții la foc mediu pentru alte 3-4 minute.
5. Servește creveții alături de o garnitură simplă, precum cea de orez sau legume.
Citeşte şi: Chec aperitiv cu ton şi brânză de capră proaspătă