INGREDIENTE: 1 conservă de pește la alegere (240 g), 1 pahar de orez, 3 cartofi medii, 1 ceapă medie, sare (după gust), jumătate de pahar de făină de grâu, ulei vegetal de floarea-soarelui pentru prăjit.
MOD DE PREPARARE:
Decojiți ceapa și tăiați-o măruntele. Puneti-o într-un castron și acoperiți-o cu apă clocotită. Dacă nu vă plac chiftelele cu ceapă crudă, o puteți prăji cu puțin unt.
Puneţi peștele din conservă (scurs de lichid) într-un bol și pasați-l cu furculița.
Fierbeți cartofii în apă cu sare, decojiți-i și pasați-i cu un zdrobitor. Lăsați-l să se răcească.
Fierbeți orezul în apă cu sare până devine puțin vâscos și lipicios.
Amestecaţi cartoful, peștele, orezul și ceapa. Condimentaţi după preferinţe.
Formaţi chiftele cu palmele ude şi aşezaţi-le pe un platou.
Încingeți ulei într-o tigaie, treceți pârjoalele prin făină și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc.
Serviți-le alături de o salată de legume proaspete.
(sursa: retete-usoare.eu)