Ingrediente pentru blat: 6 albuşuri, 200 g zahăr tos, 200 g fulgi nucă de cocos, 3 linguri cu vârf de făină, un praf de sare
Ingrediente pentru cremă de lămâie: 100 g zahăr, 3 linguri amidon alimentar, 500 ml lapte, 200 ml smântână pentru friscă, 1 pliculet zahăr vanilat, zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Blatul
Albuşurile se mixează cu sarea până se fac spumă. Se încorporează zahărul tos şi se mixează până se obţine o spumă tare ca pentru bezele.
Se încorporează în albuşuri făina amestecată cu fulgii de cocos şi se amestecă cu o spatulă.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 30×40 cm, se toarnă compoziţia şi se coace 30 de minute la 180 de grade.
Se testează cu scobitoarea dacă este coaptă.
Crema
Amidonul se amestecă cu zahărul, zeama şi coaja de lămâie şi laptele. Se pune pe foc mic. Se amestecă încontinuu şi se ţine pe foc până se îngroaşă.
Se acoperă cu folie alimentară (o lipim pe suprafata cremei) si se lasă să se răcească.
Se mixează smântâna pentru friscă cu zahărul vanilat până devine pufoasă. Se amestecă cu crema de lămâie şi se mixează circa 1 minut, până se omogenizează perfect.
Peste blat se întinde crema în strat gros, uniform. Deasupra se presară nucă de cocos şi se dă prăjitura la rece peste noapte.
(sursa: www.gustoase.net)