Ingrediente:
- 7 albuşuri
- 200 g zahăr
- 200 făină
- 100 g miez de nucă
- 1 plic praf de copt
- 2 linguriţe cafea instant
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 7 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 2 linguriţe cafea instant
- 350 ml frişcă lichidă
- 10 g gelatină
- Ciocolată menaj pentru decor
Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat zahărul. Se adaugă făina şi praful de copt peste bezea. Se amestecă uşor cu spatula. Se omogenizează şi nuca măcinată , vanilia şi cafeaua,
Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul încins la 180°C.
Se coace 12-15 minute.
Pentru cremă, se mixează gălbenuşurile, zahărul şi cafeaua instant, până se obţine o cremă lucioasă.
Se pune crema pe foc, la baie de abur şi se amestecă uşor. Se lasă la foc mic până incepe să se îngroaşe, ca o budincă.
Se bate frişca tare şi se amestecă gelatina cu 30ml apă rece
Când crema e rece, se amestecă frişca bătută şi gelatina topită.
Se toarnă crema peste blat şi se dă la rece 3-4 ore.
Optional, se rade deasupra ciocolata de menaj sau ciocolata cu lapte/albă.